BOEKEN HART

14/01/2014 at 19:40

Handboek voor duurzame liefde

9789401415392De liefde, hoe werkt die? En vooral: hoe blijft die werken? Dat onderzoekt liefdesprof Alfons Vansteenwegen in zijn nieuwe boek, ‘Liefde aan het werk’. Geen theoretische bespiegelingen hier, maar concrete verhalen, recht uit de praktijk. Mag je geheimen voor elkaar hebben? Hoe zorg je ervoor dat je ook nog tijd en ruimte voor jezelf overhoudt? Welke verborgen boodschap geven we mee als we elkaar verwijten maken? Op deze en andere vragen tracht Vansteenwegen een antwoord te geven. Hij is sinds jaar en dag een belangrijke criticus van het hedendaagse relatieconsumentisme, en maakt ook deze keer weer zijn missie waar. Van de verdeling van het huishouden tot de grens tussen gezonde en buitensporige jaloezie: voor elke relatievalkuil reikt hij manieren aan om die te omzeilen. Ja, liefde is een werkwoord, dat wisten we al, maar met dit boek wordt de klus wellicht een beetje lichter. Voor iedereen die liever naarstig voortploetert dan lichtzinnig fladdert.

Liefde aan het werk, Alfons Vansteenwegen, ISBN 9789401415392, 176 pagina’s,  € 14,99