FOOD

24/12/2013 at 10:30

Vers thee-idee

Daar houden we bij Znor wel van: slimme, nieuwe producten. Waarvan je denkt: waarom hebben ze er niet eerder aan gedacht? Zoals de ’theestaafjes’ van Bistrotea, een soort gevulde kokertjes uit geperforeerd aluminium. Handig om onder te dompelen in het hete water  én om tegelijk mee te roeren. Geen gedoe meer met theezakjes die na gebruik net niet op het schoteltje passen, geen onhandigheden met dat koordje, zelfs geen lepeltje meer nodig. Het materiaal absorbeert geen aroma zoals klassieke zakjes, het heeft ook geen negatieve invloed op de smaak. En de thee wordt zo duurzaam mogelijk en met respect voor de arbeidsomstandigheden geteeld, zeggen ze. Te koop in verschillende rode, zwarte en groene theevarianten, en als fruit- of kruideninfuus. Je moet er zelfs niet voor naar de speciaalzaak, het ligt in het rek van de eerste de beste Delhaize.

Op de vraag of dit wel milieuvriendelijk is, zeggen ze bij Bistrotea dat aluminium oneindig te recycleren valt, en dat voor de klassieke zakjes hennep moet worden verbouwd, wat gebeurt met behoorlijk wat boomkap, watergebruik en ook pesticiden, die samen met lijmstoffen in de thee terechtkomen. Deze sticks worden gemaakt uit 80% gerecycleerd aluminium, en kunnen na gebruik ook weer worden gerecycleerd. Dan moeten ze wel opgehaald worden, wat in Duitsland mogelijk is via Grüner Punkt. Bij ons verdwijnen ze in het restafval  allicht, weg milieuargument. Maar allicht is dit wel een goeie keus voor wie het niet ziet zitten losse thee lekker ouderwets te laten trekken. En voor wie houdt van handige, slimme vondsten.

Vanaf 3,99 euro voor een doosje met 16 sticks.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]

bistrotea oranje bistrotea rood bistrotea verpakking