FOOD

07/11/2013 at 21:42

Wout Bru opent LO

Wout Bru opende op de Antwerpse Linkeroever zopas LO. Dat klinkt als l’eau, wat natuurlijk refereert aan het zicht op de Schelde daar. Maar het staat ook gewoon voor LinkerOever. Daar waar Bru in een modernistische wijk aan de Kastanjedreef, vlakbij Sint-Anneke en met zicht op de dijk en het water, gedurende vijf maanden een pop-uprestaurant opent.

Elke middag en avond van donderdag tot maandag serveert hij er 12 à 15 ‘gerechtjes’, waarbij de pure smaak van de ingrediënten primeert. Al laat hij zich inspireren door zijn reizen naar Peru en Japan. En naast de pop-up trend, speelt hij ook in op een andere: boven het restaurant is een ginbar, waar je mijmerend kan nippen aan een goed glas, geselecteerd door kenners van The Belgian Gin Club.

Wie pop-up zegt, denkt meteen ook aan pop-down, over 5 maanden gebeurt dat. Maar de man heeft een plan met het door architect Frank Damman getekende pand. Zodra het restaurant sluit, opent er een kunstencentrum, met nationale en internationale hedendaagse kunstenaars, waarvan nu ook al werk wordt getoond en verkocht.

Reserveren doe je online, op het moment dat we dit schrijven, nog mogelijk vanaf 28 november.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]