BOEKEN

13/10/2013 at 16:11

Christophe Vekemans beste boek

Om met de deur in huis te vallen: zijn tiende boek Marie is zijn allerbeste. Geschreven in een onmiskenbaar Vekemansiaanse, wat barokke, edoch zeer mooie stijl. Wat alleen de eerste pagina’s opvalt, het went snel. Ook omdat hij loepzuiver schrijft, heerlijk is dat.

Waarover het verhaal gaat? Over de grote liefde van een man voor een vrouw, en wat er in zijn hoofd – of niet alleen daar? – gebeurt als haar plotse dood ook zijn toekomst wegneemt. Daarvoor voert de schrijver ons mee naar Abraham, waar mensen en geplogenheden ons bekend voorkomen. Maar waar een en ander veel slechter afloopt dan in Merelbeke of Edegem. Knap geschreven, knap geconstrueerd. Op Christophe Vekeman zou je geld kunnen inzetten: de man doet het steeds beter, keer op keer.

Marie