BOEKEN

19/09/2013 at 19:21

Schaap zoekt schoen: fris kinderboek

COVER-page-001Na haar debuut ‘HART gezocht, verloren, gevonden‘, een kinderboek met stevige thema’s als huwelijk, scheiding en co-ouderschap, kiest Eef Rombaut deze keer voor het lichtere werk. In ‘Schaap zoekt schoen‘ voert ze een resem dieren op die Schaap bijstaan in haar zoektocht naar het perfecte paar schoenen. “Wellicht herkenbaar”, zegt Eef Rombaut, “Zijn we niet allemaal eeuwig op zoek naar dat perfecte paar? We merkten ook dat kinderen dol zijn op schoenen en dieren, en we hebben beiden bij elkaar gebracht.” Het resultaat  – waarin compagnon Emma Thyssen weerom voor de eigenzinnige illustraties zorgt – is fris, lichtvoetig en vrolijk, maar niettemin educatief goed doordacht. Eef Rombaut: “Er zijn grote prenten met grote letters voor de allerkleinsten, onderaan ontwikkelt het verhaal zich in stripverhaalvorm, en in de prenten zelf zit tekst verborgen voor de volwassenen. Dus het is bestemd voor alle schapen van 2 tot 222 jaar die ook nooit het juiste paar schoenen vinden (lacht).”

[wzslider autoplay=”true”]