FOOD

17/05/2013 at 15:34

Cafe Theatre tekent charter duurzame visvangst

De Gentse brasserie Cafe Theatre tekende als eerste restaurant het charter van vzw Fishpop. Dat is een project van vier mariene biologen die horecazaken adviseren bij de samenstelling van het menu. De criteria: de toestand van de vispopulatie, het herkomstgebied, de vangtechniek en het vangstseizoen. Zo komen ze bij lekkere vissoorten die minder bedreigd zijn, bijvoorbeeld makreel (foto) in plaats van paling. Keus genoeg, want van de 150 eetbare soorten, worden er doorgaans maar vijf tot zes geserveerd. Laat de ‘bordjes’ met ontdekkingen maar komen.

Meer info: Cafe Theatre, waar van 29 mei tot 16 juni ook het jaarlijkse kreeftenfestival loopt, met elf verschillende bereidingen. En – aan de foto te zien – met mooi uitgedoste diensters.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]