FOOD

08/05/2013 at 08:52

Vrijmoed

IMG_2242

Gent heeft er opnieuw een culinaire hotspot bij. Na de Flemish Foodies strijkt nu ook Michaël Vrijmoed neer in de Arteveldestad. Vrijmoed werkte acht jaar lang als souschef van Peter Goossens in het Hof van Cleve. Eind december was de laatste service van Vrijmoed in het driesterrenrestaurant. Sinds 1 maart staat hij achter het fornuis in het restaurant dat hij naar zichzelf vernoemde. Vrijmoed is gevestigd in een statig herenhuis in de Vlaanderenstraat, naast patissier/chocolatier Joost Arijs. Het interieur van het restaurant is vrij klassiek, met veel hout en glas-in-loodramen. Het restaurant biedt plaats aan een dertigtal mensen. Een van de bekende gezichten in de zaal is Benjamin De Buck, de vroegere sommelier van Oud Sluis.
De keuken van Vrijmoed is Belgisch-Frans met een hedendaagse twist. Vrijmoed werkt vooral met seizoensproducten. De gasten hebben keuze uit lunch, à la carte of een vijfgangenmenu. Wie in het weekend de voeten onder tafel wil schuiven, moet intussen geduld uitoefenen tot augustus. Snel reserveren is dus de boodschap.
www.vrijmoed.be

Een verslag over het menu vind je op http://vijftiendevandemaand.tumblr.com/post/48844550576/vrijmoed