ARCHITECTUUR FOOD

24/04/2013 at 14:36

Gent baart ene hippe bar na andere

Wat is dat toch met Gent? Eerst strijken de Flemish Foodies Kobe Desramault (De Vitrine), Jason Blanckaert (J.E.F.) en Olly Ceulenaere (Volta, straks De Avonden) er neer. Dan worden maar liefst vier etablissementen genomineerd voor de internationale Restaurant and Bar Design Awards: Cœur d’ Artichaut, M with a view, Gaston en Topstarter-winnaar Wasbar. En weer schieten er nieuwe, straffe bars als paddenstoelen uit de grond. Zoals vorige week Bar Jan Cremer aan het vernieuwde Kramersplein, waar ze niet alleen een goeie Orval of een frisse prosecco serveren, maar ook thee van Mariage Frères, een oud en gerenommeerd Parijs huis. Bar getekend door Wim Goes Architectuur trouwens, net nog winnaar van de Belgian Building Award. En morgen opent in de Lange Violettestraat Baar, een mix van een groot restaurant en een bar, waar om elf uur de eettafels aan de kant worden geschoven en gedanst wordt, tot diep in de nacht.

bar jan cremer 2