BOEKEN FOOD

10/04/2013 at 05:01

Koken volgens De Voedselzandloper

VoedselzandloperKris Verburgh, de man die Vlaanderen tot de havermout bekeerde en door oudere wetenschappers (van het halsstarrige, antieke, afgunstige type – het moet gezegd) werd gewantrouwd vanwege zijn lucratieve nieuwe eetmodel, komt met een tweede boek. ‘Het Voedselzandloper Kookboek’ brengt de theorie in de praktijk en brengt 175 haalbare en uiteraard gezonde recepten. Hiervoor schakelde hij Clara ten Houte de Lange en Nelleke van Lindonk in, die samen al eerder ‘Het Keukenboekje’ schreven, over bewust in de keuken bezig zijn. Of ging het andersom: zagen deze dames wel brood in zo’n voedselzandloperkookboek (slim gezien!), en vroegen ze Verburgh of hij dat goed vond? Hoe dan ook: we hopen dat hun kookkunsten ruimschoots die van Verburgh in het eerste boek overtreffen, want die ene cake met appeltjes die we daaruit probeerden was letterlijk en figuurlijk een misbaksel. Men moest over zeer veel goodwill beschikken om daarin een cake te onderscheiden. En neen, dat lag niet aan ónze – overigens voortreffelijke – kookkunsten. Kortom, het moet niet alleen gezond maar ook lekker zijn, en we hopen dat deze dames ons daarin tegemoetkomen. Te proeven vanaf mei.

www.lannoo.be