BOEKEN

07/04/2013 at 18:25

Literaire lekkernijen op komst

Clipboard02Te verwachten in september: de nieuwe roman van Donna Tart. Fans moesten geduld oefenen, want na ‘De verborgen geschiedenis’ (1992) en ‘De kleine vriend’ (2002) bleef het op fictievlak erg stil rond deze bestsellerauteur. ‘The Goldfinch’ vertelt het verhaal van een jongen die zijn moeder verliest bij een New Yorkse explosie, en belooft een ‘spookachtige odyssee’ te worden doorheen hedendaags Amerika. Nog meer literair lekkers in september: ‘De spiegelingen’, de nieuwe roman van Erwin Mortier, en aangekondigd als ‘de gekwelde herinneringen van een frontsoldaat’. Tot slot op het menu van De Bezige Bij voor het najaar 2013: ‘Het West-Vlaams versierhandboek’, derde boek van journalist en columnist Thomas Blondeau, over ‘een land in verwarring’ en ‘het oeroude thema liefde’. Het wordt een rijke oogst voor boekenliefhebbers deze herfst.

www.debezigebij.nl