ARCHITECTUUR FOOD

03/04/2013 at 21:10

Het gat in de barbecue

De slimste vondsten zijn die waarvan je niet snapt waarom nog niemand ze bedacht. Omdat ze zo simpel zijn, en toch heel bruikbaar. Zoals de nieuwe barbecueroosters van Weber, met een verwijderbaar middenstuk. In dat gat passen zeven verschillende kookelementen. De topper is zeker de wok, waarmee je ook buiten snel een gezonde hap kookt. In een afsluitbare Weber zijn ook de pizzasteen en de stomer voor kip interessante accessoires. Of de bolle Koreaanse grill, waarbij het braadvocht wordt opgevangen. Een speciaal inzetstuk voor een ruitvormig schroeipatroon of een poffertjespan lijken eerder gadgets, maar bon, dat is een kwestie van smaak. De prijs? Ongeveer 45 euro voor het ronde Gourmet-rooster, ca. 50 euro per passend hulpstuk.

Weber

www.weber.com