BOEKEN HART

01/04/2013 at 21:44

Ouderlijk kunst- en vliegwerk doorgelicht

Helikopter Uw kind is uw juweel. U hijst het graag in de hipste outfits. U mijmerde dagen over fles- of borstvoeding. U las er een hoge stapel ter zake doende lectuur op na. U twijfelt of uw creatie geen greintje ADHD heeft, of op zijn minst een spatje autisme. U legt elk tandje, elk stapje, elk woordje van de kroost vast op foto, of op film. U stouwt woensdagmiddag en zaterdag vol met gesjees naar een bataljon hobby’s. Alles ter perfectionering van uw kind. Alles ter nastreven van het ultieme ideaal: het perfecte ouderschap. Gruwelijk herkenbaar? Nogal confronterend? Lees er dan ‘Help, ik ben een helikoptermama’ van Eva De Geyter maar eens op na. Het verschijnt op 14 april bij uitgeverij Lannoo, maar Znor mocht het alvast inkijken. Het leest als een trein. En voor eenieder die zich een ietsiepietsie herkent in bovenstaande opsomming: het is vooral heel erg troostend. De Geyter analyseert en houdt een spiegel voor, maar veroordeelt nooit. Als u hedendaags ouderschap soms als topsport ervaart: lees dit boek. Het is een absolute aanrader.

(en ja, de titel klinkt een beetje té hulpeloos, maar daar was de auteur ook niet onverdeeld gelukkig mee, lezen we in de inleiding – of hoe de marketingafdeling ook in boekenland in de pap te brokken heeft)

www.lannoo.be