FOOD

24/03/2013 at 20:40

Geproefd: Maes Radler

756F26BE1EA755B2724FD63D1E18C_h402_w329_m2_q80_cAWAlAszh

Limonade of bier, that’s the question. Alken-Maes zette een nieuwe, frisse drank op de markt, en belooft daarbij een combinatie van echte Maes Pils met 100% natuurlijk citroensap. In een verhouding van ongeveer 40% bier en 60% sap. Met als groot voordeel: maar 2% alcohol per glas. Hoe dat smaakt? Fris, ja. Maar de moeilijke en tegelijk heerlijke smaak van versgeperste citroenen vinden we er niet in terug. En die van een pils alleen bij de afdronk, in de verte. Zoals de barman zei: “Ja, het is iets tussen citroenlimonade en bier. Niks voor echte pilsdrinkers. Maar misschien wel de ideale eerste pint voor jongeren, of voor na het sporten, of voor wie die op een hete zomeravond wel iets wil drinken, maar nog de baan op moet.’ Wij volgen – als liefhebber van de echte pint – het oordeel van die man: naar onze smaak te veel limonade, en te weinig bier. Maar fris en goed bedacht, dat wel.