BOEKEN HART

15/03/2013 at 15:00

Iedereen aan de yoga

Nina De ManDe rist BV’s die gezwicht is voor de yogacultuur is ondertussen niet meer te tellen. Iedereen hoopt een graantje mee te pikken van deze weldadige oefeningen voor lichaam en geest. Nina De Man (ex-JIMtv, ex-StuBru, DJ…) kwam vorig jaar al met ‘Navanadi’, een driedaags festival dat het ‘Pukkelpop van de yoga’ moest worden, en gaf o.a. yogales aan Rammstein. Nu heeft ze haar eigen yogabijbel uit: ‘Yoga en de kleur groen’, uitgegeven bij Standaard Uitgeverij en vanaf vandaag in de winkel.

Haar visie:  “In de jaren negentig pakte de betere middenklasse uit met dure kledij en dure wagens als compensatie voor een druk professioneel leven, nu trekt men massaal naar de yogastudio’s. De zoektocht naar authenticiteit is nu helemaal in. Ik vind dat geen slechte evolutie. Er zit een zeker egocentrisme in al die zelfontplooiing, maar dat vind ik niet erg. Het doet mensen bewuster leven. Ze kopen misschien nog steeds een Porsche, maar dan wel eentje die ecologisch verantwoord is.”

www.wpg.be

www.idapingala.be