FOOD

04/03/2013 at 20:34

Chocolade was nooit zo verslavend

Na de pure cchocolatierhocolade, de melkchocolade en de witte chocolade, is er vanaf nu ook de blonde chocolade. Er gaat een nieuwe wereld open voor patissiers en chocolatiers, voor fijnproevers, voor de gastronomie. Deze vierde chocolade heeft een verslavende smaak: een vleugje karamel en cookies, maar de boventoon is butterscotch. Lees hier het fabuleuze verhaal van hoe deze nieuwe chocolade werd ontdekt.

Wie nieuwsgierig is naar deze nieuwe smaak, kan in Gent terecht bij chocolatier Hilde Devolder. Zij verkoopt zakjes met hapklare pastilles van blonde chocolade. Chocoholics-warning: op een recent vrouwenkransje gingen zelfs de vurigste suikersceptici overstag.

Nog een specialiteit van Hilde Devolder: handgemaakte miniatuurpralines, die drie keer zo klein zijn als een gewone praline. “Wat betekent dat je drie smaken kunt proberen, en maar één keer zondigt”, knipoogt de chocolatier. Haar atelier annex winkel in de Gentse Burgstraat is zonder meer een bezoekje waard.

http://www.visitgent.be/nl/hilde-devolder-chocolatier

(aaa)