HART

18/02/2013 at 15:25

Twee liefdesbijbels

http://4.bp.blogspot.com/-raJRYXH5ZXU/UGNZ1KCCOfI/AAAAAAAAEaY/-csnG95BFyc/s1600/2+boeken+rika+en+patricia.jpg

Binnenkort is er geen mens meer zonder degelijk lief. 2 felle Gentse madammen werkten aan hun een eigen liefdesbijbel. Rika Ponnet (van relatiebureau Duet) schreef ‘Blijf bij mij: hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit’. Ze omschrijft haar boek als ‘een vernieuwende en verhelderende kijk op relaties, met praktische tips en adviezen’ en focust o.m. op de diverse hechtingsstijlen die we hanteren in relaties.
Patricia van Lingen (van de School voor Relaties) gaf haar praktijkervaring dan weer vorm in ‘Relateren kun je leren: hoe ontwikkel je een liefdevolle relatie’. Haar boek is een opvallend pleidooi om opnieuw vrouw te durven zijn. Een treffende passage: “Elk boek, elk tijdschrift dat je openslaat herhaalt het als een mantra: Werk Aan Je Relatie. Want zonder al dat harde werken kun je die beklijvende romance wel vergeten en beland je nooit in het liefdeswalhalla. En daar loopt het juist mis. Je kunt niet aan een relatie werken. Je kunt alleen maar aan jezelf werken. (…) Pas als je een liefdevolle relatie met jezelf hebt, kun je dus ook een liefdevolle relatie met je partner aangaan.”
Beide relatiehandboeken zijn uitgegeven bij Lannoo.
(aaa)